Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Pašta šuta

Suzy Josipović Redžepagić: pašta šutu svi rade na svoj način i svaka domaćica ima svoj recept. Neko zove pašta šutom makarone s komadićima mesa, a netko samo s umakom od paradajza... » pročitaj više

Tiramisu s limunom

Suzy Josipović Redžepagić: ovo je definitivno najbolji receptić za senzacionalan tiramisu s limunom. Lagan, svjež, kremast, prozračan. Jednostavno, ne može se prestati jesti... » pročitaj više

Najbolja pileća pašteta ikad!

Prepišite si ovaj famozni i definitivno najbolji recept za pileću paštetu ikad! Nečete požaliti. Kad nemam previše vremena, priznajem - često je pravim i bez želatine jer je prefina i preukusna svakako. Sjajno predjelo, sa želatinom vizualno savršena... » pročitaj više

Riba u slanutku

Ova mediteranska gastro delicija s Visa, riba u slanutku, je apsolutni hit ljeta. Slanutak se tako savršeno sljubljuje s ribom, da gotovo pa bi ovo jelo mogla jesti svakodnevno. Naravno, obožavam i slanutak i ribu, ali ova kombinacija je zaista dobitna! » pročitaj više

Piletina u panceti

 Za svega pola sata pripremite ove savršene zalogajčiće - piletinu u panceti. Ako ih režete na manje komade, bit će sjajan finger food, a veće komade poslužite kao glavno jelo uz neki interesantan prilog npr. pire od bundeve ili batata te s umakom od brusnica. » pročitaj više

Kako napraviti dobru smjesu za sočne pljeskavice?

 Ne znam skoro nikoga tko ne voli pljeskavice, osim vegetarijanaca i vegana naravno, moji svi obožavaju! Napravim smjesu, oblikujem pljeskavice i onda klinke same peku i rade hamburgere. Prošli put čak mi je i suprug rekao: "Pa tako dobre i ukusne hamburgere ne možeš pojesti nigdje u gradu!" Wow, to je zaista kompliment, ali i poticaj da stavim svoju najjednostavniju smjesu u opticaj. Zaista jednostavnu jer u moju pljeskavicu ide tek par sastojaka... » pročitaj više

Recept: Jetrica sa češnjakom

Jetrica sa češnjakom vraćaju me u djetinjstvo i podsjećaju na mamu zbog koje ih i obožavam. Obje smo se "davile" u njima. Nebitno jesu li pileća ili teleća, važno je da su mekana i s puno papra. Brzo i jednostavno, a okus... » pročitaj više

Princes krafne

Princezes krafne ili princezice kako ih mi u kući zovemo su zaista kolač kojeg svi obožavamo! Djeca često uglavnom sama rade bržu varijantu s već gotovim biskvitom te kremu s pudingom ili samo šlagom, a za to je expert moja Tara... » pročitaj više

Recept: karnevalske vrpce

Recept: Karnevalske vrpce ili kako Talijani zovu ovu svoju karnevalsku tradicionalnu poslasticu: Stelle filanti di carnevale oduševit će i velike i male kako izgledom tako i okusom. Hrskave izvana, mekane iznutra... » pročitaj više

Recept: savršene fritule s ricottom

Obožavam fritule. Priznajem, kad ih radim, uvijek odokativno stavljam i brašna i sira, ali koji god omjer da stavim ispadnu super! Samo su možda malo drugačije teksture. Ovo je receptić moje Vesne Miletić iz restorana Tač i savršen je. Fritule su pahuljaste, prozračne, jako mirisne i mekane! » pročitaj više