Recept: Pašta šuta

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pašta šuta
Pašta šuta

Recept: Pašta šuta (makarone s mesnim umakom)

Za 4 osobe

  • 1/2 kg junetine (mišić)
  • 1/2 kg tjestenine (bilo koje, najčešće tortiglioni - tj. makaroni)
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)
  • 1-2 mrkve (naribane)
  • 1 žlica koncentrata paradajza
  • 2 lovorova lista
  • peršin
  • sol
  • papar
  • 2 dl crnog vina (plavac)
  • maslinovo ulje
Pašta šuta
Pašta šuta

Na tavi na maslinovom ulju podinstajte sitno nasjeckani luk pa dodajte češnjak i naribanu mrkvu, dodajte meso junećeg mišića rezanog na kockice i pirjajte uz dolijevanje temeljca dok meso ne omekša. Dodajte domaćeg koncentrata paradajza, peršina, crnog vina i temeljca, dobro začinite. Pred sam kraj dodajte kuhanu tjesteninu. Promiješajte i poslužite odmah uz ribani domaći sir.

Pašta šuta
Pašta šuta