Recept: Jetrica sa češnjakom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Teleća jetrica sa češnjakom
Teleća jetrica sa češnjakom

Jetrica sa češnjakom vraćaju me u djetinjstvo i podsjećaju na mamu zbog koje ih i obožavam. Obje smo se "davile" u njima. Nebitno jesu li pileća ili teleća, važno je da su mekana i s puno papra. Brzo i jednostavno, a okus... mmmm... obožavam!

Jetrica s češnjakom
Jetrica s češnjakom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 10 minuta

  • 80 dag telećih jetrica (ili pilećih)
  • mlijeko - za jetrica
  • 4 – 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • peršin (sitno nasjeckan + za ukras)
  • 1 dl crnog vina
  • putar
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Teleća jetrica sa češnjakom
Teleća jetrica sa češnjakom

Svježu jetricu stavite u mlijeko da odstoji par sati. Narežite je na tanke šnicle ili trakice. Zagrijte tavu na putru i maslinovom ulju, podinstajte nasjeckani češnjak i malo nasjeckanog peršina, podlijte s malo vina i pustite da vino ishlapi. Dodajte jetricu i kratko je ispržite s jedne i druge strane (jako kratko, jer se u protivnom stvrdne). Tek kad je jetrica gotova, posolite je i popaprite.

Važno je znati da se iznutrice sole tek kad su gotove, u protivnom otvrdnu!