Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kako napraviti dobru smjesu za sočne pljeskavice?

 Ne znam skoro nikoga tko ne voli pljeskavice, osim vegetarijanaca i vegana naravno, moji svi obožavaju! Napravim smjesu, oblikujem pljeskavice i onda klinke same peku i rade hamburgere. Prošli put čak mi je i suprug rekao: "Pa tako dobre i ukusne hamburgere ne možeš pojesti nigdje u gradu!" Wow, to je zaista kompliment, ali i poticaj da stavim svoju najjednostavniju smjesu u opticaj. Zaista jednostavnu jer u moju pljeskavicu ide tek par sastojaka... » pročitaj više

Recept: Jetrica sa češnjakom

Jetrica sa češnjakom vraćaju me u djetinjstvo i podsjećaju na mamu zbog koje ih i obožavam. Obje smo se "davile" u njima. Nebitno jesu li pileća ili teleća, važno je da su mekana i s puno papra. Brzo i jednostavno, a okus... » pročitaj više

Princes krafne

Princezes krafne ili princezice kako ih mi u kući zovemo su zaista kolač kojeg svi obožavamo! Djeca često uglavnom sama rade bržu varijantu s već gotovim biskvitom te kremu s pudingom ili samo šlagom, a za to je expert moja Tara... » pročitaj više

Recept: karnevalske vrpce

Recept: Karnevalske vrpce ili kako Talijani zovu ovu svoju karnevalsku tradicionalnu poslasticu: Stelle filanti di carnevale oduševit će i velike i male kako izgledom tako i okusom. Hrskave izvana, mekane iznutra... » pročitaj više

Recept: savršene fritule s ricottom

Obožavam fritule. Priznajem, kad ih radim, uvijek odokativno stavljam i brašna i sira, ali koji god omjer da stavim ispadnu super! Samo su možda malo drugačije teksture. Ovo je receptić moje Vesne Miletić iz restorana Tač i savršen je. Fritule su pahuljaste, prozračne, jako mirisne i mekane! » pročitaj više

Recept: panettone tiramisu s tamnom čokoladom i narančom

Danas Vam donosim savršen recept za ovaj božanski kolač PANETTONE TIRAMISU S TAMNOM ČOKOLADOM I NARANČOM koji je osvojio sve koji su ga probali. Jednostavan za pripremu, a čista rapsodija okusa. Kombinacija tamne čokolade i naranče uvijek je dobar odabir i jednostavno s takvim sljubljivanjem okusa ne možete nikad pogriješiti. » pročitaj više

Falafel

Recept za izraelsko nacionalno jelo falafel: ove pržene vegetarijanske kuglice od slanutka (falafel) obožavam. Najčešće ih serviram uz umak od jogurta i tahini umak (od sezama). » pročitaj više

Ledeni vjetar s kesten pireom

Tko ne voli tortu Ledeni vjetar? Ovaj ledeni vjetar s kesten pireom i Nutellom je jedna od mojih najboljih torta definitivno! Bile gotove beze kore (od bjelanjka) ili ih sami pravili, ledeni vjetar... » pročitaj više