Savršen namaz od parmezana (Crema al parmigiano)

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Namaz od parmezana
Namaz od parmezana

Ovaj jednostavan recept za prefinu kremu od parmezana, gotovu za svega 10-ak minuta, dobila sam u jednoj sjajnoj tratoriji u Parmi... Nisam nimalo dvojila tražiti recept u kuhinji.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme hlađenja: 2 - 3 sata

  • 5 dag naribanog parmezana
  • 10 dag slatkog vrhnja 
  • prstohvat soli
  • prstohvat bijelog papra

Stavite naribani parmezan i slatko vrhnje u tavicu. Posolite, popaprite i na slaboj vatri ih lagano miješajući otopite u kremu. Ohladite na nekoliko sati u hladnjaku prekrivenu prozirnom folijom. Servirajte uz prepečen kruh. 

Krema može stajati u hladnjaku najviše 2-3 dana, nemojte je zamrzavati.

Namaz od parmezana
Namaz od parmezana