Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: rolada s jagodama

Rolada s jagdama, kolač klasik koji je često radila i moja mama, najčešće s kremom od čokolade, vanilije ili pekmezom, a ja najčešće radim ovu varijantu s jagodama i mascarponeom. Umjesto mascarponea rolada se može nafilati samo sa slatkim vrhnjem ili se može koristiti bilo koji drugi svježi sir, može se dodati i žlica, dvije štaub šećera. » pročitaj više

Što sve treba znati o mesu?

Velika većina ljudi voli jesti meso, ali ima i onih koji ga „ni za što na svijetu“ ne bi stavili u usta... Pitanje konzumacije mesa je stvar osobnog izbora, uglavnom povezana s životnim opredjeljenjem u načinu hranjenja (vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotika i sl.). Ako se izuzmu ova uvjerenja, obično su muškarci ti koji ne mogu bez mesa. » pročitaj više

Fritaja sa šparogama i pršutom

Suzy Josipović Redžepagić: sad kad se na placu cijena šparoga prepolovila, iskoristite njihovo vrijeme i guštajte u njima. Jednostavna fritaja od domaćih jaja, divljih šparoga i pršuta, osim što je vrlo jednostavano i brzo spremljivo jelo, preukusno je i zdravo... » pročitaj više

Zapečene jagode zabaglione (zavajon)

Suzy Josipović Redžepagić: spoj savršene kreme od jaja tzv. kreme zabaglione (zavajon)i jagoda. Za samo 10 minuta jednostavne pripreme i 10 minuta pečenja dobit ćete savršen desert koji će zadovoljiti i ona najosjetljivija nepca. » pročitaj više

Savršena boem torta

Suzy Josipović Redžepagić: od nekoliko recepata za kultne boem kocke, napravila sam ovu savršenu boem tortu. Mogu biti i hibridne kocke ili šnite, ali kažem hibridne jer su izdašni i krema i biskvit... » pročitaj više

Recept: Pašta šuta

Suzy Josipović Redžepagić: pašta šutu svi rade na svoj način i svaka domaćica ima svoj recept. Neko zove pašta šutom makarone s komadićima mesa, a netko samo s umakom od paradajza... » pročitaj više

Tiramisu s limunom

Suzy Josipović Redžepagić: ovo je definitivno najbolji receptić za senzacionalan tiramisu s limunom. Lagan, svjež, kremast, prozračan. Jednostavno, ne može se prestati jesti... » pročitaj više

Kako napraviti dobru smjesu za sočne pljeskavice?

 Ne znam skoro nikoga tko ne voli pljeskavice, osim vegetarijanaca i vegana naravno, moji svi obožavaju! Napravim smjesu, oblikujem pljeskavice i onda klinke same peku i rade hamburgere. Prošli put čak mi je i suprug rekao: "Pa tako dobre i ukusne hamburgere ne možeš pojesti nigdje u gradu!" Wow, to je zaista kompliment, ali i poticaj da stavim svoju najjednostavniju smjesu u opticaj. Zaista jednostavnu jer u moju pljeskavicu ide tek par sastojaka... » pročitaj više

Recept: Jetrica sa češnjakom

Jetrica sa češnjakom vraćaju me u djetinjstvo i podsjećaju na mamu zbog koje ih i obožavam. Obje smo se "davile" u njima. Nebitno jesu li pileća ili teleća, važno je da su mekana i s puno papra. Brzo i jednostavno, a okus... » pročitaj više

Princes krafne

Princezes krafne ili princezice kako ih mi u kući zovemo su zaista kolač kojeg svi obožavamo! Djeca često uglavnom sama rade bržu varijantu s već gotovim biskvitom te kremu s pudingom ili samo šlagom, a za to je expert moja Tara... » pročitaj više