Recept: Tjestenina s tikvicama i limunom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina s tikvicama i limunom
Tjestenina s tikvicama i limunom

Jenostavno, brzo, lagano i jako fino! 

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

  • ½ kg tjestenine (špageti, penne, široki rezanci...)
  • 4 – 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 2 tikvice (narezane na šnitice, prema želji oguljene)
  • 1 prstohvat mljevene čili papričice – prema želji
  • korica 1 limuna
  • sok ½ limuna
  • 10 dag parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Skuhajte tjesteninu u velikom loncu s puno slane vode. U međuvremenu ogulite tikvice (mlađim tikvicama nije potrebno guliti koru) i odstranite im krajeve te pomoću guljača narežite na tanke šnitice. Naribajte limun. U tavi na maslinovom ulju podinstajte čili i češnjak pa dodajte tikvice, promiješajte i nakon minutu dodajte ocijeđenu tjesteninu, koricu i sok limuna, prema potrebi malo maslinovog ulja i nekoliko žlica parmezana pa povežite okuse protresajući tavicu minutu, dvije.

Servirajte dodatno uz ekstra djevičansko maslinovo ulje i parmezan.