Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina puttanesca (s inćunima, maslinama i kaparima)

Postoji mnogo zabavnih priča vezanih uz umak puttanesca (puttana, tal. prostitutka), a najpopularnija je ta da su ga prostitutke spremale upravo uz pastu, najčešće uz lingine (vrstu tjestenine koja je malo šira od špageta, ali malo tanja od fettuccina) i stavljale ga na prozore, da bi mirisima privukao brojne šetače i klijente... » pročitaj više

Kako napraviti male pingvine od maslina i mozzarelle?

 Nakon što sam na jednoj društvenoj mreži objavila slikice kako moja Tara (najmlađa kćer) pravi male slatke pingvine, zvalo me nekoliko prijatelja i pitalo kako to točno ide. Pa evo cijeli postupak kako je TARA NAPRAVILA SVOJE MALE PINGVINE. Upute joj je dala moja sestra Lana, ekspert za male slatke gastro čarolije. » pročitaj više

Recept: kiflice

ove Lanine (sestrine) brze kiflice su otkriće! Jednostavnije i brže od Varaždinskih klipića, a izvrsne za doručak ili snack. Mogu prazne, mogu pune, mogu slane, mogu slatke, tko voli, nek izvoli! :) » pročitaj više

Buzara od kozica

Obično pravim buzaru sa škampima, velikim i malim, ali iskreno, i od kozica je sjajna! Kozice su puno jeftinije, a najvažnije je da su svježe i naravno, jadranske jer iz drugih mora jednostavno nemaju takav okus. Ako ih kupite direktno s kočarice, onako svježe i još žive, okus mora je potpun, mogu se jesti i sirove, samo s malo maslinova ulja i morske soli... Ovu buzaru sam pravila sa pjenušcem jer je bio pri ruci i upravo otvoren i buzara je bila, kako su rekli moji najmiliji, - mrak! Dakle, bez problema, klasično bijelo vino možete zamijeniti pjenušcem :) » pročitaj više