Recept: Pizza s Nutellom
Vrijeme pripreme ako sami radite tijesto: 25 minuta, a ako radite s kupljenim tijestom: 3 minute
Vrijeme stajanja tijesta ako ga sami radite: 2 sata
Vrijeme pečenja: 10-ak minuta
Okrugli ili četvrtasti kalup ili Dry cooker ili tavica
Kupljeno gotovo tijesto za pizzu ili napravite sami tijesto:
Tijesto za pizzu:
- 30 dag brašna
- 1,5 dl vode
- 1 dag germe (suha ili svježa) + malo mlijeka + žlica šećera + žlica brašna
- 2 prstohvata soli
- malo ulja
Nutella - za premazati pizzu
Kokosovo ulje ili omekšani maslac - za namastiti kalup ili tavu
Izradite germu: dodajte je u malo toplog mlijeka, malo šećera i brašna, promiješajte i stavite na toplo da se digne. Kad se germa digne, stavite brašno na radnu plohu. Napravite rupu u sredini i sipajte pola vode pa počnite mijesiti. Dodajte izrađenu germu u tijesto i dalje mijesite, dodajući sol i maslinovo ulje dok smjesa ne bude glatka i kompaktna. Oblikujte kuglu od tijesta, pokrijte je kuhinjskom krpom da se diže 2 sata. Dignuto tijesto ponovo nekoliko minuta mijesite i razvaljajte formirajući tanki krug ili oblik kalupa.
Kalup ili tavu ili Dry cooker premažite pomoću kista s nekoliko kapi kokosovog ulja ili omekšanog maslaca te u isti rasporedite tijesto za pizzu.
Pizzu pecite u pećnici na najvišoj temperaturi koju vaša pećnica ima samo nekoliko minuta (provijerite kad je gotova).
Ako pizzu radite u Dry cookeru, u sredini probušite rupu za paru, poklopite ga i pecite pizzu nekoliko minuta na niskoj temperaturi, oko 7 - 8 minuta, otklopite Dry cooker i pecite još minutu, dvije.
Izvadite pizzu iz pećnice ili Dry cookera na tanjur ili tacnu, prema želji premažite pomoću kista kokosovim uljem, narežite je na komade i namažite Nutellom ili cijelu namažite Nutellom pa onda izrežite komade, svejedno je.
Možete je posipati listićima badema, kokosom, komadićima lješnjaka ili šnitama svog omiljenog voća.