Recept: zapečeni patlidžani s cherry rajčicama i parmezanom

| Wine and dine |

Zapečeni patlidžani s cherry rajčicama i parmezanom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Evo jedan sjajan ljetni receptić za sve one koji vole okus patlidžana, tog ljubičastog mesnog povrća. Patlidžan ili jako vole ili ga preziru i nikada ne jedu. Obično ga klinci ne vole (kao ni većinu drugog povrća), ali ga mnogi s godinama sve više vole i cijene... Patlidžan pripremljen na ovakav način je sjajnog okusa, nimalo gorkast, već zavodljivo ukusan. Svakako probajte ovaj jednostavan receptić, dobar tek!

Recept: Zapečeni patlidžan s cherry rajčicama i parmezanom

  • 1 patlidžan
  • cherry rajčice (nasjeckane)
  • 1 češanj češnjaka - može i ne mora
  • prezle
  • parmezan
  • nasjeckani inćun - prema želji
  • mediteranske trave
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
Zapečeni patlidžani s cherry rajčicama i parmezanom
Zapečeni patlidžani s cherry rajčicama i parmezanom

Operite patlidžan pa ga narežite na šnite, posolite i pustite neko vrijeme da se odgorči. Zagrijte pećnicu, rasporedite šnite patlidžana na masni papir za pečenje na kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta. U međuvremenu narežite cherry rajčice na komadiće, istisnite i dodajte češanj češnjaka, posolite, popaprite i dodajte mediteranske trave. Izvadite šnitice patlidžana iz pećnice i na njih rasporedite usitnjene cherry rajčice, posipajte prezlama i parmezanom, pokapajte maslinovim uljem, a prema želji dodajte i komadiće inćuna. Zapecite u pećnici još 10 minuta. Servirajte odmah. Prema želji dodatno pokapajte maslinovim uljem.