Tjestenina s kozicama i čilijem

| Wine and dine |

Kremasta tjestenina s kozicama i čilijem
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Kremasta tjestenina s kozicama i čilijem

Tjestenina kuhana na ovaj način, u umaku (kako to najčešće rade na jugu Italije) zadržava sve arome i prožima svu punoću okusa. Prema želji kozicama, cherry rajčicama i čiliju možete dodati i kratko prepečene tikvice, a kozice zamijeniti nešto skupljim repovima škampi. Dobar tek!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

  • 50 dag tjestenine (špageti, penne...)
  • 50 dag repova kozica
  • 5-6 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog ili protisnutog)
  • 1 kocka povrtne juhe
  • 3-4 cherry rajčice (narezane na šnitice)
  • sjemenke čilija (količina prema osobnom ukusu)
  • mediteranske trave (ružmarin, origano...)
  • 2 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • morska sol
  • bijeli papar
  • bosiljak - prema želji za ukras

Skuhajte juhu od kocke povrtne juhe. Na niskoj temperaturi u dubokoj tavi na malo maslinova ulja podinstajte usitnjeni češnjak, dodajte repove kozica, cherry rajčice izrezane na šnitice i sjemenke čilija pa zalijte s deci, dva juhe, posolite, popaprite i dodajte mediteranske trave, pomiješajte i dodajte sirovu tjesteninu. Podlijevajte vrućom juhom jer tjestenina mora plivati i biti prekrivena umakom te cijelo vrijeme miješajte da se tjestenina ne bi slijepila. Pred sam kraj (minutu, dvije) dodajte slatko vrhnje i dobro promiješajte te odmah servirajte. Ukrasite bosiljkom.

Kremasta tjestenina s kozicama i čilijem
Kremasta tjestenina s kozicama i čilijem