Recept: kiflice

| Wine and dine |

Kiflice, Suzy Josipović Redžepagić
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kiflice

ove Lanine (sestrine) brze kiflice su otkriće! Jednostavnije i brže od Varaždinskih klipića, a izvrsne za doručak ili snack. Mogu prazne, mogu pune, mogu slane, mogu slatke, tko voli, nek izvoli! :)

Vrijeme pripreme: 10-ak minuta

Vrijeme stajanja: 20-ak minuta

Vrijeme pečenja: 20-ak minuta

Temperatura pećnice: 250C pa 200C

Kiflice
Kiflice
  • 1/2 kg prosijanog glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 1 paketić suhe germe (kvasca) /7 grama/
  • 1,5 dcl mlakog mlijeka
  • 1,3 dcl ulja
  • 1 žličica soli

Fila: prema želji (može i ne mora)

  • slana varijanta: par šnita šunke ili sira ili i šunke i sira
  • slatka varijanta: džem, Nutella
Kiflice, Suzy Josipović Redžepagić
Kiflice

Sve sastojke izmiješajte u glatko tijesto, oblikujte kuglu i pustite da stoji 20-ak minuta. Zagrijte pećnicu na 250C. Zatim tijesto oblikujte u loptice veličine marelice i slažite ih na nauljen kalup. Jednu po jednu lopticu razvaljate u dugački oval, a prema želji ih nafilajte šunkom i/ili sirom. Na početak ovala stavite komadić šunke/sira ili pola žličice džema ili Nutelle pa zarolajte tijesto u kiflicu. Slažite ih na nauljen kalup, smanjite pećnicu na 200C i pecite u pećnici oko 20-ak minuta.