Tjestenina s paprikama, maslinama, rukolom i cherry rajčicama

| Wine and dine |

Tjestenina s paprikama, maslinama, rukolom i cherry rajčicama
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tjestenina s paprikama, maslinama, rukolom i cherry rajčicama

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

  • 40 dag tjestenine
  • 2 paprike različite boje (izrezane na trakice)
  • 15 cherry rajčica
  • 2 žlice otkoštenih crnih ili zelenih maslina
  • rukola (grubo nasjeckana)
  • 2 češnja češnjaka (protisnutog ili sitno nasjeckanog)
  • mediteranske trave (origano, ružmarin, majčina dušica...)
  • ½ šalice suhog bijelog vina
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Tjestenina s paprikama, maslinama, rukolom i cherry rajčicama
Tjestenina s paprikama, maslinama, rukolom i cherry rajčicama

Operite paprike, očistite ih i izrežite na trakice. Operite cherry rajčice i izrežite ih na 4 djela. Masline izrežite na 2 - 3 šnitice. U tavi na malo maslinova ulja podinstajte protisnut ili nasjeckan češnjak. Dodajte narezane paprike i dinstajte 5 minuta. Dodajte rajčice, prstohvat mediteranskih trava po ukusu i narezane masline. Zalite bijelim vinom i kuhajte još 5 minuta. Dodajte grubo nasjeckanu rukolu, posolite i popaprite. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite je i prelijte pripremljenim umakom.