Recept: Tjestenina s paprikama, maslinama, rukolom i cherry rajčicama
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta
- 40 dag tjestenine
- 2 paprike različite boje (izrezane na trakice)
- 15 cherry rajčica
- 2 žlice otkoštenih crnih ili zelenih maslina
- rukola (grubo nasjeckana)
- 2 češnja češnjaka (protisnutog ili sitno nasjeckanog)
- mediteranske trave (origano, ružmarin, majčina dušica...)
- ½ šalice suhog bijelog vina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Operite paprike, očistite ih i izrežite na trakice. Operite cherry rajčice i izrežite ih na 4 djela. Masline izrežite na 2 - 3 šnitice. U tavi na malo maslinova ulja podinstajte protisnut ili nasjeckan češnjak. Dodajte narezane paprike i dinstajte 5 minuta. Dodajte rajčice, prstohvat mediteranskih trava po ukusu i narezane masline. Zalite bijelim vinom i kuhajte još 5 minuta. Dodajte grubo nasjeckanu rukolu, posolite i popaprite. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite je i prelijte pripremljenim umakom.