Recept: Tjestenina s paradajzom i ricottom/svježim kravljim sirom
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme:30 minuta
- ½ kg tjestenine (širokih rezanaca, špageta, penna ili sl.)
- ½ kg paradajza (pelata)
- ½ luka (sitno nasjeckan)
- 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckani)
- ½ šalice vode
- 4-5 svježih listića bosiljka (natrgana)
- svježa talijanska ricotta ili svježi kravlji sir (po osobi 2 žlice)
- 2 - 3 žlice maslinovog ulja
- krupna morska sol
- svježe mljeveni crni papar
U zdjeli rukom zdrobite paradajz. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa podinstajte sitno narezan luk. Zatim dodajte češnjak i dinstajte minutu pa dodajte zgnječeni paradajz sa svojim sokom. Dodajte vodu, posolite, popaprite i dinstajte na laganoj vatri oko 20 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente. U umak na samom kraju dodajte natrgane svježe listiće bosiljka. Pomiješajte umak s tjesteninom. Na svaki tanjur servirajte i po 2 žlice svježeg sira.