Recept: Bruskete s fetom, inćunima i kaparima
Po osobi - nekoliko šnita kruha (zavisno o veličini šnita, apetitu pojedinca i količini ostale servirane hrane)
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
- kruh (odstojan barem jedan dan) narezan na šnite
- paradajz ili mini paradajz (narezan na kockice)
- feta (narezana na kockice)
- inćuni (1 komad po šniti)
- bosiljak (nasjeckan)
- češnjak (sitno nasjeckan) - može i ne mora
- kapari
- mediteranske trave
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- krupna morska sol
Narežite kruh na šnite debele 1 cm. Kratko ih prepecite u pećnici, na grillu, tavici ili ploči, prema želji natrljajte češnjakom i pokapajte domaćim maslinovim uljem. Narežite paradajz na kockice, stavite ga u zdjelu zajedno sa sokom, dodajte malo maslinova ulja, mediteranske trave i sol te pomiješajte. Rasporedite po kratko pečenim šnitama kruha priređen paradajz, komadiće fete i kapare te ukrasite bosiljkom.