Bruskete s fetom, inćunima i kaparima

| Wine and dine |

Bruskete s fetom, inćunima i kaparima
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Bruskete s fetom, inćunima i kaparima

Po osobi - nekoliko šnita kruha (zavisno o veličini šnita, apetitu pojedinca i količini ostale servirane hrane)

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

  • kruh (odstojan barem jedan dan) narezan na šnite
  • paradajz ili mini paradajz (narezan na kockice)
  • feta (narezana na kockice)
  • inćuni (1 komad po šniti)
  • bosiljak (nasjeckan)
  • češnjak (sitno nasjeckan) - može i ne mora
  • kapari
  • mediteranske trave
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • krupna morska sol
Bruskete s fetom, inćunima i kaparima
Bruskete s fetom, inćunima i kaparima

Narežite kruh na šnite debele 1 cm. Kratko ih prepecite u pećnici, na grillu, tavici ili ploči, prema želji natrljajte češnjakom i pokapajte domaćim maslinovim uljem. Narežite paradajz na kockice, stavite ga u zdjelu zajedno sa sokom, dodajte malo maslinova ulja, mediteranske trave i sol te pomiješajte. Rasporedite po kratko pečenim šnitama kruha priređen paradajz, komadiće fete i kapare te ukrasite bosiljkom.