Namaz od kozica

| Wine and dine |

Namaz od kozica, Suzy Josipović Redžepagić
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Namaz od kozica

Za 4 – 5 osoba

Vrijeme pripreme: 5 minuta (ako čistite kozice, još 10-ak minuta)

Vrijeme kuhanja: 1-2 minute

Vrijeme hlađenja: 1 sat

Namaz od kozica, Suzy Josipović Redžepagić
Namaz od kozica
  • 50 dag očišćenih repova od kozica
  • 3-4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica majoneze - može i ne mora
  • 2 žlice putra
  • 3 žlice kremastog sira
  • 2-3 kapare - može i ne mora
  • peršin
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat papra

Očišćene repove kozica marinirajte u maslinovom ulju, mediteranskim travama i morskoj soli, pokrijte i ostavite sat, dva u hladnjaku. Zatim ih na tavi na malo maslinovog ulja kratko prepecite (minutu-dvije) i ohladite. U blenderu izmješajte ohlađene pečene kozice, kapare, maslinovo ulje, putar, majonezu, kapare i kremasti sir. Prema ukusu dodajte sol i papar.