Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recepti: Gregada od bakalara, bakalar na mornarski

Najdraži način pripreme bakalara mi je definitivno gregada, staro ribarsko jelo koje se nekad radilo samo od luka, češnjaka, krumpira i onoga što se ulovilo, najčešće nekoliko sitnih ribica... Gregada je kako kažu i juha i glavno jelo u jednom! Jednostavno, brzo i finoooo! » pročitaj više

Recept: Torta od kestena bez pečenja

Dok još traje jesen, koristit ću sezonske plodove... Tako da još danas ostajem na kestenju.  Ovu prefinu kremastu tortu od kestena i bijele kreme možete napraviti dosta brzo, ja je čak nekad (kad nemam puno vremena) napravim i od gotovog kesten pirea, odnosno - ja ga gotovo uvijek imam već skuhanog i oguljenog u frizeru... » pročitaj više

Recept: Palačinke s kesten pireom

Uvijek biram lokalne, sezonske i svježe namirnice. Kako je vrijeme kestena, bundeva, gljiva, trebamo ih što više uvrstiti u našu prehranu. Tako i omiljene palačinke trebaju dobiti jesensko ruho i promijeniti filu... Danas vam donosim recept za palačinke s kesten pireom: » pročitaj više

Recept: filana paprika na mediteranski način

Vrijeme je paprika na 101 način... Jedno od mojih najdražih jela s paprikom su filane paprike, ali na jedan light način. Brže, jednostavnije, bez zaprške, bez dinstanja, bez špeka i svinjetine. S puno mediteranskih trava (začina) i s maslinovim uljem. Prefinoooo!!! » pročitaj više