Dinja s pršutom i limetom

| Wine and dine |

Dinja s pršutom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Ljeti je dinja s pršutom "must have". Kao malo jelo, večera, predjelo ili desert... Brzo, jednostavno, bez kuhanja. Svježe... Ustvari, poseban recept za dinju s pršutom i ne postoji, bitno je samo biti kreativan i imati ideju kako servirati ovu neopisivo čarobnu kombinaciju okusa, slatkog i slanog. I naravno, izabrati zrelu, slatku i ukusnu dinju. Kako znati koja je dobra?  Ako joj kora miriši, zrela je!

Pogledajte u našoj galeriji nekoliko zanimljivih i originalnih prijedloga.

Dinja s pršutom i limetom

  • dinja
  • pršut
  • limeta
  • menta
  • kremasti acetto balsamico

Izrežite dinju na kriške i rasporedite je na tanjur. Od šnita pršuta oblikujte ružice i rasporedite ih između dinja. Narežite limetu na kriške i servirajte ih uz dinju i pršut. Prema želji zalite s malo acetta balsamica i ukrasite svježim listićima mente.

Dinja s pršutom
Dinja s pršutom