Recept: Najbolji njemački kolač s jabukama – German apple cake
Ako tražite neki dobar recept za blagdanski kolač, jednostavan, brze pripreme, ne preskup i kompliciran, ovaj preprefini tradicionalan njemački kolač s jabukama je idealan, a zasigurno oduševit će i vaše ukućane i goste!
(mjera na šalice od 2 dl)
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 55 minuta
Temperatura pećnice: 180C
- 2 jaja
- 1 šalica ulja (može i kokosovo ulje)
- 2 šalice šećera (može smeđi šećer ili med ili neko sladilo)
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 2 šalice brašna
- 2 žličice cimeta
- ½ žličice soli
- 1 žličice sode bikarbone
- 3 jabuke Pink lady (oguljene, narezane na šnitice)
Zagrijte pećnicu na 180C. Pripremite kalup, namastite ga i pobrašnite ili obložite masnim papirom za pečenje. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte ulje, ekstrakt vanilije, brašno, cimet, sol i sodu bikarbonu cijelo vrijeme miješajući. Jabuke ogulite pa narežite na tanke šnitice i oprezno pomiješajte sa smjesom. Sipajte i rasporedite smjesu na masni papir, zagladite je pa pecite u zagrijanoj pećnici oko 55 minuta. Probajte vilicom da provjerite jeli kolač gotov, izvadite ga na rešetku i ohladite na sobnoj temperaturi. Kad se kolač ohladi, razrežite ga na kocke, posipajte štaub šećerom ili napravite preljev od krem sira i poslužite.
Preljev od krem sira:
- 1 pakiranje krem sira
- 3 žlice rastopljenog putra (može i kokosovo)
- 1 žlica arome vanilije
- 1 šalica štaub šećera
- nekoliko kapi mlijeka - prema potrebi
Umutite sve sastojke, prema potrebi dodajte i malo mlijeka ako je potrebno i prelite kolač.