Recept: Rižoto sa špinatom, piletinom i grožđicama

| Wine and dine |

Rižoto a špinatom i piletinom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto sa špinatom, piletinom i grožđicama

  • 20 dag kuhanog špinata
    • 2 dl jušnog mesnog temeljca
    • 1 pileća prsa (file)
    • 5 dag grožđica
    • 1/2 čaše suhog bijelog vina
    • 30 dag riže Carnaroli
    • masala ili curry
    • crvena paprika
  • kockica putra
  • parmezan tanko narezan ili nariban – prema želji za posuti
Rižoto a špinatom i piletinom
Rižoto a špinatom i piletinom

Narežite piletinu na komadiće, pospite ih curryem, crvenom paprikom, posolite i popaprite. Namočite grožđice u vino. Pomiješajte kuhani špinat s vrućim jušnim temeljcem i izmiksajte u kremu. Rižu zastaklite na ulju, posolite i postepeno zalijevajte kremom od špinata cijelo vrijeme miješajući rižoto.

U međuvremenu na drugoj tavi prepecite piletinu. Na kraju u rižoto dodajte kockicu putra. Ocijedite grožđice i servirajte ih zajedno s pečenom piletinom na vrh rižota. Prema želji pospite listićima parmezana.