Recept: Pileća krilca u umaku od naranče
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 40 min
- 80 dag pilećih krilca
- 1 žlica senfa
- 1,5 dl soka od naranče
- 1 naribana korica neprskane naranče
- 2 dag smeđeg šećera
- 2 žličice škrobnog brašna
- 4 dag putra
- 2 žlice ulja
- 1 žlica soli
- papar - prema želji
Pileća krilca operite, osušite i pospite solju, prema želji paprom, ostavite da odstoje 10-ak minuta pa premažite senfom. U većoj tavi zagrijte ulje i pola količine putra pa na laganoj vatri pecite piletinu s jedne i druge strane oko 10 minuta. Pečena krilca izvadite na topli tanjur. U istu tavu stavite preostali putar, koricu naranče, narančin sok i šećer pa miješajući kuhajte 3 do 4 minute. Dodajte škrobno brašno pomiješano s malo vode i na kraju tanke šnite oguljene naranče. Kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite vodom te dodatno posolite. Na svako krilce stavite kolutić naranče i sve prelijte vrućim umakom.