Recept: Najbolji tiramisu s jagodama

| Wine and dine |

Tiramisu s jagodama
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tiramisu s jagodama

Za: 6 osoba

Vrijeme pripreme: 60 minuta

  • 1 pakiranje piškota
  • 40 dag jagoda
  • 3 dl vode
  • 50 dag maskarponea
  • 30 dag šećera
  • cimet
  • 4 jaja
  • 1 čaša maraskina ili nekog dr. likera, npr. likera od naranče Grand marnie-a (1,5 dl)
Tiramisu s jagodama
Tiramisu s jagodama

Jagode očistite i operite pa 30 dag narežite po pola i izmiksajajte u blenderu. Na pari kuhajte izmiksane jagode s 15 dag šećera, malo cimeta i s oko 3 dl vode, dok ne zavrije. Tada smanjite temperaturu i dodajte čašu likera te još kuhajte daljnjih 20-ak minuta pa ohladite. U međuvremenu izmiksajte žumanjke s preostalim šećerom (15 dag) pa dodajte mascarpone. Posebno umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i postepeno dodajte smjesi. Pripremite jedan veliki kalup ili nekoliko manjih kalupića / šalica. Na dno kalupa, slažite prvo piškote natopljene u ohlađenu smjesu jagoda pa ostatak jagoda narezanih na šnitice. Zalite ih malo sa smjesom jagoda pa rasporedite sloj kreme od maskarponea.

Po želji ukrasite jagodama, bijelom čokoladom i mentom.