Recept: filana paprika na mediteranski način

| Wine and dine |

Filana paprika na mediteranski način
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Vrijeme je paprika na 101 način... Jedno od mojih najdražih jela s paprikom su filane paprike, ali na jedan light način. Brže, jednostavnije, bez zaprške, bez dinstanja, bez špeka i svinjetine. S puno mediteranskih trava (začina) i s maslinovim uljem. Prefinoooo!!!

Recept: Moja filana paprika na mediteranski način

Za 5 – 7 osoba

Vrijeme pripreme: 1/2 sata

Vrijeme kuhanja: 1 sat i 30 minuta       

  • 1 kg mljevene junetine
  • 1 ½ kg žute paprike babure srednje veličine
  • 1 luk  (sitno nasjeckan i podinstan)
  • 12,5 dag riže (oprana)
  • peršin  (sitno narezan)
  • 2 jaja
  • 1/2 l kuhanog paradajza
  • 2 goveđe kocke za juhu
  • 2-3 žlice Lovačke juhe – može i ne mora
  • ružmarin, bosiljak, majčina dušica, origano (mediteranski začini svježi ili suhi)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar 

Mljeveno meso pomiješajte sa sitno nasjeckanim lukom, dodajte rižu, jaja, peršin, mediteranske trave, posolite i popaprite. Paprike očistite, operite u vrućoj vodi, napunite smjesom i složite u lonac čije dno zalijte s par žlica maslinovog ulja. Posložene paprike zalijte kuhanim paradajzom i vodom da ih prekrijete, posolite, popaprite, dodajte mediteranske začine prema želji, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol pa dodajte kocke za juhu i kuhajte još par minuta.

Filana paprika na mediteranski način
Filana paprika na mediteranski način