Recept: Oreo Nutella cheesecake

| Wine and dine |

Oreo Nutella cheesecake
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Oreo Nutella cheesecake (bez pečenja)

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Vrijeme stajanja: 4 sata, a najbolje preko noći
Manji okrugli kalup za torte promjera 20 cm (ako radite tortu u velikom kalupu, udvostručite količinu namirnica za smjese)

Kora:
    20 Oreo keksa
    ¼ šalice omekšanog putra
    ¼ šalice prepečenog lješnjaka (komadi)
    3 žlice Nutelle
Krema:
    8 dag tamne čokolade (možete koristiti i mliječnu čokoladu)
    1 šalica Nutelle (podijeljena u 2 dijela)
    50 dag krem ​​sira (ABC, Philadelphia)
Ukras:
    ½ šalice prepečenog lješnjaka, grubo nasjeckanog
    4 Oreo keksa, grubo nasjeckanog

Kora:
Stavite sve sastojke u blender i izmješajte smjesu da nalikuje vlažnom pijesku. Dodajte više Nutelle ako smatrate da je smjesa presuha. Pritisnite smjesu ravnomjerno na dno i sa strane manjeg kalupa za torte i stavite u hladnjak.

Krema:
Stavite pola Nutelle u zdjelu zajedno s čokoladom i rastopite u mikrovalnoj (1 minuta), provjeravajte svakih 20 sekundi i promiješajte između dok se čokolada u potpunosti istopi (možete otopiti i na pari). Dodajte drugi dio Nutelle i krem sir i miješajte dok smjesa ne postane glatka poput moussa. Sipajte smjesu na pripremljenu koru i ravnomjerno je rasporedite.

Po vrhu pospite komadima Oreo keksa i lješnjaka. Pokrijte cheesecake plastičnom folijom i stavite u hladnjak na minimalno 4 sata, a najbolje preko noći.

Oreo Nutella cheesecake
Oreo Nutella cheesecake