Recept: Oreo Nutella cheesecake (bez pečenja)
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Vrijeme stajanja: 4 sata, a najbolje preko noći
Manji okrugli kalup za torte promjera 20 cm (ako radite tortu u velikom kalupu, udvostručite količinu namirnica za smjese)
Kora:
20 Oreo keksa
¼ šalice omekšanog putra
¼ šalice prepečenog lješnjaka (komadi)
3 žlice Nutelle
Krema:
8 dag tamne čokolade (možete koristiti i mliječnu čokoladu)
1 šalica Nutelle (podijeljena u 2 dijela)
50 dag krem sira (ABC, Philadelphia)
Ukras:
½ šalice prepečenog lješnjaka, grubo nasjeckanog
4 Oreo keksa, grubo nasjeckanog
Kora:
Stavite sve sastojke u blender i izmješajte smjesu da nalikuje vlažnom pijesku. Dodajte više Nutelle ako smatrate da je smjesa presuha. Pritisnite smjesu ravnomjerno na dno i sa strane manjeg kalupa za torte i stavite u hladnjak.
Krema:
Stavite pola Nutelle u zdjelu zajedno s čokoladom i rastopite u mikrovalnoj (1 minuta), provjeravajte svakih 20 sekundi i promiješajte između dok se čokolada u potpunosti istopi (možete otopiti i na pari). Dodajte drugi dio Nutelle i krem sir i miješajte dok smjesa ne postane glatka poput moussa. Sipajte smjesu na pripremljenu koru i ravnomjerno je rasporedite.
Po vrhu pospite komadima Oreo keksa i lješnjaka. Pokrijte cheesecake plastičnom folijom i stavite u hladnjak na minimalno 4 sata, a najbolje preko noći.