Zapečena tjestenina s 3 vrste sira
Zapečena tjestenina s 3 vrste sira » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri.
Zapečena tjestenina s 3 vrste sira » pročitaj više
TORTA OD ČOKOLADE – SOUFFLE » pročitaj više
Predivna slastičarnica koja je osvojila naša srca, ali i nepca fantastičnim slasticama kojih se ne možemo zasititi, s našim dragim čitateljima odlučila je podijeliti recept za tortu od bijele belgijske čokolade. Svakako isprobajte ovaj recept, ali i obavezno posjetite Magnolia slastice na adresi Trakošćanska 17 na Trešnjevci. Dobar tek! » pročitaj više
Vrijeme je vrganja. To šumsko blago nije baš jeftino, iako su ih pune naše hrvatske šume. Treba obuči visoke gumene čizme i krenuti u šumu po kestene i vrganje i to poslije kiše. Mladi vrganji su ukusnji od onih starih... » pročitaj više
Ako ste snalažljiva domaćica, uvijek u hladnjaku morate imati paket pršuta, komad sira i masline, a u špajzi grisine ili krekere i nitko vas ne može iznenaditi... Imate savršeno predjelo u 2 minute... Često me prijatelji zovu „Sport Billy“... Nedavno smo imali jednu proslavu i vodili smo prijatelje u restoran. Zbog ugodnog druženja, ali i zbog nekoliko muških koji nisu „dovoljno“ jeli, pala je ideja da bi se svi mogli preseliti kod nas... i tako je nas dvadesetero došlo kod nas kući i „Sport Billy“ torbica je proradila – od predjela do deserta... i uspjelo je... treba samo biti malo snalažljiv... Grisini obloženi pršutom - idealni. Samo nemojte ih prirediti puno ranije jer će vlaga iz pršuta omekšati grisine i neće biti tako ukusni. Zamotajte ih neposredno prije dolaska gostiju ili kad već dođu. To je samo par minuta... » pročitaj više
Recept: JASTOG NA TAGLIATELLE, Dalmacija » pročitaj više
TUNA "TOTOS", Palmižana » pročitaj više
Ovo ljeto sam upoznala jednu vrlo dragu i zanimljivu osobu, izvrsnu domaćicu i kuharicu koja radi slastice za "prste polizati" gospođu Senu Tahiri, svekrvu poznate glumice Ane Begić... Od svih kolača koje je priredila izabrala sam ovu ultimativnu kremšnitu u koju se kunu svi koji su je probali... Ako imate recept za bilo kakvu kremšnitu, stavite je postrani ili bacite... Slobodno. Ovo je daleko najbolji recept, provjereno. » pročitaj više
Obožavam francuski quiche na 101 način... Pogotovo sa svježim lisnatim tijestom koje ne treba odmrzavati i razvlačiti, nego se samo položi u kalup i dok se grije pećnica imate vremena napraviti filu (punjenje). Prazno lisnato stavljeno u kalup možete peči u pećnici 10-ak minuta, ali i ne morate, zavisno jel imate vremena ili ne. Ovaj put ja sam ga pekla, jer kad ga nekoliko minuta ne pečete prvo praznog, donji dio zna ostati malo gnjecav (jer ga punjenje navlaži) pa ga ne ispeče uvijek dobro. Zato provjerite donju koru da se lijepo reže i vadi. Ovaj quiche je jedan od mojih najdražih, s mljevenom puretinom, šunkom, sirom i komadićima mozzarelle koja se razvlači... Mrak! » pročitaj više
Svaki rižoto možete napraviti na dva načina - kuhajući rižu zajedno sa svim ostalim sastojcima ili odvojeno. Donosim vam oba dva recepta: » pročitaj više
Recept: Svježe smokve sa sirom i medom » pročitaj više
Topla ili hladna tjestenina s repovima škampa ili kozicama, s maslinama, tikvicama i cherry rajčicama je vrlo ukusan i lagan obrok. Uz čašu hladnog Chardonnaya, Viogniera ili Souvignona, čisto savršenstvo. Dobar tek! » pročitaj više
Često u menijima nailazim da sirovu ribu nazivaju karpačom (carpaccio), što je krivo, jer se carpaccio odnosi samo na sirovo meso. Jelo od sirove ribe naziva se sashimi. Radi se isključivo od svježe sirove ribe, jer je njihova svježina i kvaliteta ribe od presudne važnosti za sam okus jela. Riba mora biti vlažna, sjajne kože i čvrstog mesa. Miris ribe mora imati miris mora, a ne nikako opor i sumnjiv miris. Pitajte prodavača ribe koji je dio ribe najbolji i najmekaniji za sashimi. Itadakemasu! (na japanski: Dobar tek!) » pročitaj više
Šalšu možete pripremiti i bez luka, samo s češnjakom. » pročitaj više
Kad mi je moja prijateljica Davorka Krnić-Trick pitala jel znam neki zgodan receptić za smokve i mascarpone, prvo sam pomislila na smokve sa sirom (klasično), kao što radim s ricotom, briem, svježim kozjim sirom..., onda na verziju voćnog tiramisua u zdjelicama, a onda sam se sjetila ovog sjajnog recepta s interneta s grilanim smokvama (ili pečenim). Smokve se malo karameliziraju, pojačavajući njihovu prirodnu slatkoću i punoću okusa, mrak su! » pročitaj više
Idealno "malo jelo" za ove ljetne vruće dane... Brzo gotovo, a ukus savršen! Poslužite ga kao predjelo ili kao laganu večeru. Možete upotrijebiti bilo koju vrstu sira želite, ja sam upotrijebila mozzarellu i francuski brie... Dobar tek! » pročitaj više
"Parmigiana" od pohanih patliđana, (tal. Parmigiana di melanzane napoletana), gđa. Miliša, Rogoznica » pročitaj više
Obožavam blitvu na sve načine..., a najviše je volim jesti ljeti u morskom okruženju... Moj suprug kada vidi blitvu, špinat ili neku zelenjavu u hladnjaku, dobi "ospice", u najmanju ruku... Povrće ga baš previše i ne zanima... Ali kad je quiche gotov (ili bilo što drugo...), pojede - najviše! I kaže: izvrstan je... Ali onaj sa šunkom i sirom bio bi bolji... Hahah... Zato ga moji klinci i ja obožavamo... » pročitaj više
Slano, ljutkasto, slatko? Kakvi okusi! Puno, intenzivno, neobično, ali paše! Poigrajte se kao ja, fetu ili razmrvite ili narežite na kockice, lubenicu na kockice ili kuglice... » pročitaj više
Omlet 'ko omlet! Kakva je razlika? Kakva je nauka umutiti jaje? Slažem se, ali ovaj omlet s blitvom i mozzarellom (može i feta) nešto je posebno, zaista... Probajte obavezno! » pročitaj više