Jednostavno predjelo: grisini obloženi pršutom

| Wine and dine |

Grisini s pršutom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Grisini obloženi pršutom

Ako ste snalažljiva domaćica, uvijek u hladnjaku morate imati paket pršuta, komad sira i masline, a u špajzi grisine ili krekere i nitko vas ne može iznenaditi... Imate savršeno predjelo u 2 minute... Često me prijatelji zovu „Sport Billy“...  Nedavno smo imali jednu proslavu i vodili smo prijatelje u restoran. Zbog ugodnog druženja, ali i zbog nekoliko muških koji nisu „dovoljno“ jeli, pala je ideja da bi se svi mogli preseliti kod nas... i tako je nas dvadesetero došlo kod nas kući i „Sport Billy“ torbica je proradila – od predjela do deserta... i uspjelo je... treba samo biti malo snalažljiv... Grisini obloženi pršutom - idealni. Samo nemojte ih prirediti puno ranije jer će vlaga iz pršuta omekšati grisine i neće biti tako ukusni. Zamotajte ih neposredno prije dolaska gostiju ili kad već dođu. To je samo par minuta...

Grisini s pršutom
Grisini s pršutom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 2 - 3 minute

  • paketić grisina
  • 15 dag tankih šnita pršuta

Grisine od vrha omotajte tankom šnitom pršuta. Lagano prstima stisnite obložene grisine da se pršut prilijepi. Prema želji možete ih popapriti krupnim paprom.