Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Što morate znati o povrću i njegovoj pripremi

Ne moramo svi biti vegetarijanci i vegani da bismo jeli povrće. Kao bebe prvo što smo poslije mlijeka jeli, bilo je upravo – povrće! Osim što je jako zdravo, naravno pritom mislim na ono domaće uzgojeno, bez GMO-a, ono sezonsko i svježe ubrano, bez dodatnih pesticida, antibiotika, hormona i umjetnih gnojiva, povrće je jako fino i ne mora uvijek biti samo prilog uz ribu ili meso. Sadrži velike količine vode, stoga mu je kalorična vrijednost vrlo mala, puno je vitamina, celuloze, minerala i antioksidanata, a ujedno i niskog sadržaja masnoće pa zbog toga, predstavlja sam vrh idealnog i zdravog načina prehrane. Povrće je jako raznoliko, a podijeljeno je u skupine lisnatog, korjenastog, lukovičastog, cvjetnog i plodnog povrća. » pročitaj više

Kunić na divlje

Zeca narežite na sitne komade, zalijte s octom i izmiješajte pa neka odstoji 10 minuta. Na ulju podinstajte luk, dodajte špek pa za 2-3 minute komade zeca i promiješajte. Zalijte s vinom, a kad vino ishlapi dodajte mrkvu, celer, papriku, sol, papar, borovnicu, klek, paradajz, ružmarin, nadolijte toplu vodu da sve prekrije i polako dinstajte oko 1 – 1,5 sati. Pred kraj dodajte protisnuti češnjak i senf te promiješajte. Nakon 10-ak minuta zagasite vatru i dodajte sitno nasjeckani peršin.  Servirajte uz lovačke knedle od kruha i džem od brusnica. » pročitaj više

Brze štangice od sira

Brze štangice od sira su zaista brze, jednostavne i idealne kao grickalice, kad vam banu iznenadni gosti, za klince, uz TV i društvene igre... Dovoljno je u hladnjaku imati 1 svježe lisnato tijesto (po meni uvijek bolja opcija nego smrznuto - jer treba vremena da se odledi pa dok ga razvaljate... Ova svježa lisnata su idealna - svašta se od njih da izmisliti od slanog i slatkog quicha, raznih štrudla, pita, pogačica, kora... » pročitaj više

Najbolji carski drobljenac!

Radila ga je moja baka pa moja mama, radim ga i ja, a vjerojatno će ga raditi i moje tri kćeri. Za palačinkama luduju, a ja im kažem da je ovo palačinka koju je car Josip Franjo 1 obožavao... Savršeno paše uz džem od voća, uz voćni umak, vruće višnje, vanilin šećer, listiće badema... » pročitaj više

Juha od poriluka

Suzy Josipović Redžepagić: napravite zanimljivu kremastu juhu od poriluka i krumpira - brza priprema (35 minuta), jeftina, uzbudljivog i prefinog okusa! » pročitaj više

Tjestenina puttanesca

Suzy Josipović Redžepagić: tjestenina puttanesca (inćuni, masline, kapari) ima mnogo zabavnih priča vezanih uz umak puttanesca, a najpopularnija je svakako da su ga spremale... » pročitaj više

Gratinirane šparoge

Suzy Josipović Redžepagić: šparoge i uzgajane i divlje možete i gratinirati (zapeči u pećnici), isto kao i artičoke i mnogo drugo povrće. Evo recept... » pročitaj više

Tjestenina s divljim šparogama

Suzy Josipović Redžepagić: Tjestenina s mladim divljim šparogama - savršenstvo bez mane... U Istri nude njihovu najpoznatiju tjesteninu fuže sa šparogama, pršutom i tartufima, ali može bilo koja tjestenina sa šparogama. » pročitaj više