Tuna "Totos" Palmižana

| Wine and dine |

Tuna
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: TUNA "TOTOS", Palmižana

Na Palmižani je ljeto još uvijek u punom jeku... 24.9. Zaista, kad kažu - sunčan Hvar, ne lažu! Kažu da je dobro vino ono vino koje pijete kad je prisutna emocija - ambijent, atmosfera, neki poseban trenutak... Ista činjenica vrijedi i za hranu... U ambijentu najljepšem na svijetu, a to je meni definitivno "Totos" na Palmižani, sva hrana postaje jednostavno - čarobna... Što se tiče ekstra svježe tune spremljene na ovakav Đenkov način imam samo jednu riječ - neodoljivo!!!

Tuna
Tuna "Totos" Palmižana

Za 4 osobe:

Vrijeme pripreme: 10 minuta

  • 4 odreska ekstra svježe tune
  • čili
  • soja sos
  • domaće maslinovo ulje
Tuna
Tuna "Totos" Palmižana

Jednako debelo narezane odreske tune pecite na malo maslinovog ulja na tavi ili na žaru (pravilo: koliko centimetara je debeo odrezak tune - toliko minuta ga pecite). Maknite ih s vatre i prekrijte alu folijom na pola minute, minutu da dodatno omekša. Zatim ga narežite na kockice veličine oko 1 i pol centimetar ili 2, zalijte soja sosom i maslinovim uljem te posipajte čilijem. Servirajte odmah.

Prema želji možete u soja sos dodati malo meda ili par kapi limunovog soka za još aromatičniji ukus...