Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pržena mozzarella

Suzy Josipović: prženu mozzarellu, ovo prefino malo jelo (predjelo) često radim klincima za večeru jer ga obožavaju... Iako pržiti možete razne sireve... » pročitaj više

Jednostavno: varivo od mladog graška

Počinje sezona mladog graška. Kad kupujete grašak u mahuni, gledajte da je ona čvrsta, svjetlo zelene boje, da nije smežurana i žuta. U hladnjaku grašak može stajati u zatvorenoj plastici s malo zraka dan, dva i najbolje ga je upotrijebiti unutar ta dva dana kada je još svježi. Ovo varivo možete napraviti i od zamrznutog graška, ali i od onog u konzervi. » pročitaj više

Osnovno tijesto za pogače

Osnovno tijesto za pogače  Suzy Josipović Redžepagić: mnoge žene se boje pravljenja tijesta i kora... Tijesto je igra i ne treba ga se bojati. Za bilo koju pogaču, punjenu ili ne... » pročitaj više

Tjestenina arrabbiata

Suzy Josipović Redžepagić: Jedan od najpoznatijih talijanskih umaka - sugo all'arrabbiata (ljutkasti umak od paradajza)služi se uz tjesteninu, najčešće... » pročitaj više

5 Uskrsnih predjela pripremite za samo 10 minuta

Klasičan Uskrsni doručak u Zagrebu, a i šire, podrazumijeva šunkicu, jaja, domaći sir i vrhnje, francusku salatu, mladi luk, hren i rotkvice. Jednostavno i uvijek fino. Ako dodate umak od hrena umijesto samo hrena, ako napravite ukusan quiche lorraine (pitu sa šunkom i sirom) i ukrasite jajima ili za klince napravite male pizzete sa šunkom i sirom ili im napravite male slatke odjevene hrenovke, bit će presretni! » pročitaj više

Moja uskrsna pinca

Suzy Josipović Redžepagić: Napravite Uskrsnu pincu! Jednostavno je, jedino se prava tijesto mora dugo dizajti... I još je važno da su jaja domaća jer... » pročitaj više