Torta od bijele belgijske čokolade iz Magnolia slastica

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Predivna slastičarnica koja je osvojila naša srca, ali i nepca fantastičnim slasticama kojih se ne možemo zasititi, s našim dragim čitateljima odlučila je podijeliti recept za tortu od bijele belgijske čokolade. Svakako isprobajte ovaj recept, ali i obavezno posjetite Magnolia slastice na adresi Trakošćanska 17 na Trešnjevci. Dobar tek!

Sastojci: 

  • 8 žumanjaka
  • 4 bijelanjka
  • 7 žlica šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 125 grama maslaca
  • 300 grama bijele belgijske čokolade
  • 1 malo slatko vrhnje
  • 100 grama kokosa
Biskvit : 4 žumanjka pjenjačom umutiti sa 4 žlice sećera. Posebno istući 4 bjelanjka u čvrstu masu zatim navedene sastojke lagano pjenjačom spojiti te lagano miješajući dodati 4 žlice oštrog brašna. 

Prva krema : 4 žumanjka sa 3 žlice šećera na pari izlupati te u ohlađenu smjesu dodati 125 gr maslaca. Kad se kompaktira dodati 300 gr otopljene bijele čokolade i kremom filati tortu te na to dodati tučeno slatko vrhnje i posuti kokosom. Dekoracija: tortu ukrasiti kuglicama kokosa.