Tjestenina sa škampima, tikvicama i cherry rajčicama

| Wine and dine |

Tjestenina sa škampima, tikvicama i cherry rajčcama
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tjestenina sa škampima, tikvicama i cherry rajčicama

Topla ili hladna tjestenina s repovima škampa ili kozicama, s maslinama, tikvicama i cherry rajčicama je vrlo ukusan i lagan obrok. Uz čašu hladnog Chardonnaya, Viogniera ili Souvignona, čisto savršenstvo. Dobar tek!

Tjestenina sa škampima, tikvicama i cherry rajčcama
Tjestenina sa škampima, tikvicama i cherry rajčcama

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

  • 35 dag tjestenine (penne, sedatini, špageti...)
  • 15 dag repova škampa ili kozica
  • 5 dag crnih otkoštenih maslina
  • 2 tikvice (narezane na trakice)  
  • 6 cherry rajčica (narezanih na šnitice)
  • limun
  • vlasac (sitno narezan) 
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • morska sol
  • bijeli papar 

Operite i narežite tikvice na trakice. Podinstajte ih na malo maslinovog ulja, posolite i dodajte vlasac. Promiješajte i izvadite na tanjur. Zatim skuhajte al dente tjesteninu. Na tavi na malo maslinovog ulja zagrijte očišćene repove škampa (samo zagrijte jer moraju ostati mekani, ako prokuhaju – postaju tvrdi) i posolite. Operite cherry rajčicei izrežite ih na šnitice. Spojite tikvice, škampe i rajčice pa ih pokapajte limunovim sokom, zalijte s malo maslinovog ulja, a prema želji dodajte još malo vlasca, posolite, popaprite i umiješajte skuhanu tjesteninu.

*Isto jelo može biti i hladna salata ako tijesto operete pod hladnom vodom (da se zaustavi kuhanje) i ohladite ostale sastojke.