Pržena mozzarella

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pržena mozzarella

Ovo prefino malo jelo često radim klincima za večeru... Probajte i vi!

Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 5 minuta

  • 30 dag mozzarelle (narezane na šnite debljine 1-2 cm)
  • 15 dag brašna
  • 2 jaja
  • 0,6 dl mlijeka
  • 15 dag prezli
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • suncokretovo ulje
  • sol
  • papar

Stavite komade mozzarelle na papirnatu salvetu i pokrijte je s drugom salvetom da se posuše. Pripremite u 3 zdjelice smjesu za prženje: u jednu brašno, u drugu umućena jaja s mlijekom i u treću prezle, sol, papar, origano, češnjak u prahu i sjeckani peršin te panirajte mozzarellu. U tavici zagrijte ulje na srednjoj vatri i stavljajte pripremljen sir da se prži oko minutu. Vadite ih šupljom žlicom u papir da se ocijede. Pazite da se mozzarela ne rastopi. (Pecite toliko da prezle lagano posmeđe). Prema ukusu još posolite.