Blitva s krumpirom na dalmatinski

| Wine and dine |

Blitva s krumpirom po dalmatinski
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Blitva s krumpirom na dalmatinski

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta

  • 50 dag blitve
  • 25 dag krumpira
  • 4 - 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)
  • peršin  (sitno nasjeckan)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Blitva s krumpirom po dalmatinski
Blitva s krumpirom na dalmatinski

Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Blitvu operite u nekoliko voda, očistite (malo skratite peteljke) i kuhajte u drugom loncu s puno slane vode. Na tavi na maslinovom ulju podinstajte češnjak, dodajte blitvu koju prethodno ocijedite i izrežite na manje komade. Krumpiru s žlicom odstranite pjenu i s šupljikavom žlicom ga dodajte blitvi. Dodajte i malo vode u kojem se kuhao krumpir. Sve pomiješajte i malo vilicom protisnite krumpir te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još minutu, dvije. Na kraju prema želji prelite hladnim maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim peršinom.