Recept: savršene kiflice od jogurta s marmeladom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kiflice s marmeladom
Kiflice s marmeladom

KIFLICE OD JOGURTA S MARMELADOM, (Stomorska Šolta)

Vrijeme pripreme:

Vrijeme stajanja tijesta: 1 sat

Vrijeme pečenja: 20 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 25 dag putra (u originalu 18 dag masti + 18 dag putra)
  • 50 dag brašna (u originalu 60 dag)
  • 1 jogurt
  • 1 prašak za pecivo
  • marmelada za punjenje

Štaub šećer ili mljeveni kristal šećer – za posipanje  

Izmiješajte putar, mast, brašno, jogurt i prašak za pecivo u glatko tijesto. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat. Zagrijte pećnicu na 180C. Razvaljajte tijesto u krug i režite u trokute. Punite ih marmeladom i savite u kiflice te stavljajte na masni papir u kalup. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 20-ak minuta. Još tople uvaljajte u šećer i poslužite. I tople i hladne su savršene.