Recept: salama od oblatni

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salama s oblatnama by Suzy Josipović, Mama zna
Salama s oblatnama

Salama od oblatni - recept moje majke koja ga je zaista često radila... Moji svi obožavaju pa je već tradicionalno jedan od kolača na našem božićnom stolu.

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Vrijeme hlađenja: nekoliko sati

  • 10 dag maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 10 dag šećer u prahu
  • 10 dag mljevenih keksa (Petit Beuerre, Sport…)
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 1 žumanjak
  • 3-4 žlice ruma
  • 1 oblatna
Salama s oblatnama
Salama s oblatnama

Priprema:

Mljevene orahe, maslac, žumanjak, šećer u prahu, 2 žlice ruma i mljevene kekse izmiješajte u filu.  Oblatnu stavite na vlažnu krpu i poškropite s malo mlijeka i ostatkom ruma. Premažite je filom, zavijte i ostavite nekoliko sati (najbolje do drugog dana) da se suši. Režite na šnitice debljine oko 8 mm.

Salama s oblatnama by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Salama s oblatnama