Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina s hobotnicom

Suzy Josipović Redžepagić: i Talijani i Grci hobotnicu pripremaju na 1001 način, vrlo često s tjesteninom, dinstanu u crnom vinu... Na jugu Italije pasta se ubacuje nekuhana u umak i tako kuhana zajedno s umakom daje poseban neponovljiv okus... » pročitaj više

Špageti s vongolama

Suzy Josipović Redžepagić: Špageti s vongolama - jedno od mojih nadražih ljetnih jela s okusom mora. Jednostavno, za samo 20-ak min gotovo, miriše na još » pročitaj više

Tjestenina all'a matriciana na crveno

BUCATINI ALL'A MATRICIANA (panceta, na crveno) Italija, Rim, Lacio Bucatini su debele špagete s rupom (tal.buco) u sredini, a specifične su za cijelu zapadno središnju Italiju, regiju Lacio. Ova verzija je „na crveno“, malo jačeg okusa, ali ako želite, možete je napraviti i bez luka i češnjaka. » pročitaj više

Rižoto s artičokama

Artičoka, mediteranska povrtnica, jako ljekovita. U Dalmaciji je redovno pripremaju, najčešće s bobom i bižima (graškom) i janjetinom. Iako ih već krajem svibnja nema, jučer sam ih kupila na placu. Za rižoto najviše volim kupiti bebi artičoke jer su mekše i unutarnji listići se mogu jesti, dok se kod starijih artičoka uglavnom samo cuclaju listići, a drvenasti dio se ižvaće i baci... » pročitaj više

Savici od pršuta, sira i domaćeg džema od smokava

Savici od pršuta, sira i domaćeg džema od smokava - idealno predjelo! Ako Vam fali bilo koji sastojak, nije bitno - glavno je da imate pršut i svježi sir jer camembert možete zamijeniti drugim sirom poput brie-a ili nekog drugog mekanog masnog sira, džem od smokava nekim drugim džemom npr. od dunja ili naranče, a možete izostaviti i hren i peršin... » pročitaj više

Odjevene hrenovke

Tako jednostavno i brzo, a ukusno. Idealno za doručak! Moji klinci su ludi za hrenovkama na 101 način i nema šanse da ih uvjerim kako hrenovke baš i nisu zdrave... Inače, Hannan više voli pečene, Tara više kuhane tako da se ni tu ne mogu složiti. Zato su hrenovke u lisnatom tijestu idealne za obje, a i drugi ih obožavaju. U trenu nestanu s pladnja! » pročitaj više