Sardinijska tjestenina

| Wine and dine |

Sardinijska tjestenina
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

SARDINIJSKA TJESTENINA, Italija

Sardinijska tjestenina je jelo koje se tradicionalno priprema na ovom otoku, a uglavnom se sprema od tjestenine malloreddus (prev. mali bikovi) koja je vrlo specifična za to podneblje. Spremaju je uglavnom kod kuće, a vrlo je slična njokima.

Za 4-6 osoba

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pirjanja: 20 minuta 

  • 45 dag tjestenine  (orig. malloreddus, ali može bilo koja vrsta tjestenine)
  • 20 dag kobasice (narezane i oguljene)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 2 češnja češnjaka (sitno narezana)
  • 5 - 6 listova svježeg bosiljka
  • 50 dag paradajza (sitno narezanog)
  • maslinovo ulje
  • 4 žlice naribanog ovčjeg sira
  • sol
  • papar

Skuhajte tjesteninu al dente. Na laganoj vatri na maslinovom ulju dinstajte kobasice pa dodajte luk i češnjak dok ne poprime zlatno žutu boju. Zatim dodajte sitno narezani paradajz, posolite, popaprite i dinstajte još 15-20 minuta. Na kraju dodajte bosiljak. Prelijte tjesteninu umakom. Pospite naribanim ovčjim sirom.