Torta Pina Colada za Sarin rođendan

| Wine and dine |

Torta Pina Colada
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

TORTA PINA COLADA by Vesna Miletić, restoran Tač, Zagreb

Ovo je omiljeni kolač moje kćeri Sarah, lagan, kremast, osvježavajući, a kako je danas njezin rođendan, radim njezinu torticu... Hvala Vesni na receptu!

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Vrijeme pečenja: 20 minuta

Vrijeme hlađenja: 5 – 6 sati

Temperatura pećnice: 100C

Podloga od keksiju:

  • 1 čaša sitno nasjeckanih oraha – 2 ½ dl
  • 1 čaša mljevenih keksa Pettit bere – 2 ½ dl
  • 12 dag putra

Rukom izmiješajte nasjeckane orahe, mljevene kekse i omekšani putar. Utisnite podlogu na masni papir u okrugli kalup i pecite u pećnici 20-ak minuta na 100 C. U međuvremenu pripremite kremu:

  • 25 dag sira Philadelphia ili nekog drugog kremastog sira
  • 2-3 žlice kokos brašna
  • ½ čaše štaub šećera – 1,25 dl
  • 50 dag nasjeckanog ananasa iz konzerve
  • ¼  čaše soka ananasa iz konzerve
  • 2 vrećice želatine – otopljene u soku od ananasa
  • ½ l tučenog slatkog vrhnja

Izmiješajte sir Philadelphia, kokos brašno, nasjeckani ananas, štaub šećer, želatinu otopljenu u soku od ananasa i na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kad se podloga od keksa ohladi, dodajte na nju napravljenu kremu. Stavite u hladnjak da se stisne i ohladi u kalupu.

Za ukras na vrh poslažite kivi, jagode, ananas ili naribajte bijelu čokoladu i kumquat.