Odjevene hrenovke

| Wine and dine |

Hrenovke u lisnatom tijestu
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tako jednostavno i brzo, a ukusno. Idealno za doručak! Moji klinci su ludi za hrenovkama na 101 način i nema šanse da ih uvjerim kako hrenovke baš i nisu zdrave... Inače, Hannan više voli pečene, Tara više kuhane... ni tu se ne mogu složiti. Zato su hrenovke u lisnatom tijestu idealne za obje... U trenu nestanu s pladnja!

Odjevene hrenovke
Odjevene hrenovke

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 1 svježe lisnato tijesto
  • 8 hrenovki
  • 1 žumanjak

Razvaljajte tijesto i razrežite ga na 8 ili 16 traka širokih oko 3 cm. Na njih ukoso položite hrenovke (ili polovice hrenovki) pa omotajte tijestom (kao na slici). Posložite na masni papir za pečenje u kalup pa premažite kistom umočenim u izmućeni žumanjak. Pecite 15-ak minuta u pećnici na 180C. 

Prema želji hrenovke možete premazati sa senfom ili kečapom.