Savršeno predjelo: salata od kozica

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata/koktel s kozicama
Salata/koktel s kozicama

Za novogodišnje predjelo ove godine napravit ću koktel, odnosno salatu s tiger kozicama i majonezom jer sam na poklon dobila tiger kozice, a moji svi ukućani obožavaju kozice, bilo velike ili male, jadranske ili ne. Osvježavajuće i jako, jako fino...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20 minuta

  • 25 dag repova kozica
  • zelena salata izrezana na trakice

Dresing:

  • 5 žlica majoneze
  • 5 žlica kečapa 
  • par kapi Tabasca 
  • par kapi Worcestershire umaka
  • par kapi konjaka
  • sol
Koktel s kozicama
Salata s kozicama

Repove kozica kratko blanširajte u toploj vodi. Zatim zelenu salatu posložite na tanjur. Ohlađene kozice posložite po salati i prelijte pripremljenim dressingom.

Dresing:

Pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete gustu smjesu svijetlo crvene boje.

Salata/koktel s kozicama
Salata/koktel s kozicama