Jednostavna pašteta od tune

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Najbolja pašteta od tune, Suzy Josipović Redžepagić
Pašteta od tune

Dok ja uvijek radim paštetu od tune s kuhanim jajima i s jako puno putra (moj recept), moj tata radi ovu jednostavnu i brzu paštetu gotovu za manje od 10 minuta, ali isto tako jako ukusnu i prefinu. Evo njegov receptić:

Za  4-6 osoba

Vrijeme pripreme: 10 minuta

• 40 dag tune iz konzerve

• 5 dag kiselih kapara

• sok od pola limuna

• 10 dag putra

• sol

• papar

Pašteta od tune
Pašteta od tune

Vilicom izmrvite tunu. Izmiksajte kisele kapare i dodajte im sok od pola limuna, omekšani putar i tunu. Posolite i popaprite. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Paštetu formirajte grabilicom za sladoled i poslužite na tankim šnitama limuna i uz kapare ili namažite na brusketu i ukrasite lukom i peršinom.