Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Suzy Josipović Redžepagić: recept za moju ajngemahtec juhicu

Recept je od moje mame, a njoj ga je dala njezina mama, a njoj... , ali ja je zovem mamin AJNGEMAHTEC ili mamina pileća ragu juha (EINGEMACHTES, njem., po zagrebački AJNGEMAHTEC ili ajngemahtes), a mama ju je radila najbolje na svijetu. Doslovno. Mnogi moji prijatelji, a pogotovo Željko Valentić, kum moje najmlađe kćeri, uvijek je pitao je l' bu baka Nada napravila „najbolju juhu na svijetu“ – ak bu, on dolazi! » pročitaj više

Recept: Kuglof s voćem

Ovaj najjednostavniji sočan kolač na svijetu, kuglof s voćem: za doručak uz mlijeko ili kakao - savršeno, za popodnevni čaj idealno, kao desert uz šlag ili kuglicu sladoleda - o da! » pročitaj više

Za Uskrs: Jaja mimoza

Jaja mimoza su idealno predjelo za Uskrs! Ukusna, vizualno lijepo izgledaju, a jednostavna za napraviti. Jaja mimoza su, u jednoj rečenici, tvrdo kuhana jaja punjena kremom od tune i majoneze u koju se doda inćun, peršin i kapare/masline. » pročitaj više

Recept: Sarma

Mamina sarma - najbolja sarma na svijetu!!! Uvijek je radila veliki, veliki lonac pun sarme i dio davala baki, dio sestri, dio meni... Pedantno je motala sarmice i redala ih u lonac... najukusnija i najfinija sarma... nikad nigdje nisam jela ukusniju sarmu. Čak ni moja nije takvog okusa i tako fina, jer ja sarmu spravljam samo s junetinom, a ona i od mekše svinjetine, al zato „prošvercam“ malo pancete – ne može sarma bez nje... Jednostavno – ne ide. Za sarmu je jako važno da se kuha na jako laganoj vatri dugo – barem 2-3 sata. Ako ne volite zapršku, ne morate je staviti. Sarma je jedno od rijetkih jela gdje stavim zapršku (samo žličicu), inače je izbjegavam. » pročitaj više

Bakalar na 101 način!

Tradicionalno u Zagrebu se zna što se jede za Badnjak, a što za Božić te naravno što za Novu godinu. Bakalar na bijelo, na mornarski, jušno je ipak najčešći način. » pročitaj više