Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Sarma

Mamina sarma - najbolja sarma na svijetu!!! Uvijek je radila veliki, veliki lonac pun sarme i dio davala baki, dio sestri, dio meni... Pedantno je motala sarmice i redala ih u lonac... najukusnija i najfinija sarma... nikad nigdje nisam jela ukusniju sarmu. Čak ni moja nije takvog okusa i tako fina, jer ja sarmu spravljam samo s junetinom, a ona i od mekše svinjetine, al zato „prošvercam“ malo pancete – ne može sarma bez nje... Jednostavno – ne ide. Za sarmu je jako važno da se kuha na jako laganoj vatri dugo – barem 2-3 sata. Ako ne volite zapršku, ne morate je staviti. Sarma je jedno od rijetkih jela gdje stavim zapršku (samo žličicu), inače je izbjegavam. » pročitaj više

Bakalar na 101 način!

Tradicionalno u Zagrebu se zna što se jede za Badnjak, a što za Božić te naravno što za Novu godinu. Bakalar na bijelo, na mornarski, jušno je ipak najčešći način. » pročitaj više

Mamin recept: Kako napraviti najfiniju bistru goveđu juhu?

Mnoge prijateljice me pitaju kako radim goveđu ili teleću juhu, kako mi je tako bistra, što sve stavim... pa evo provjereni recept moje mame. Juhu pileću ili goveđu radim barem dva puta tijedno jer jednostavno mislim da je juha okrepa (lijek) za dušu i tijelo. Uvijek napravim veliki lonac, procijedim i barem jedan dio koristim i/ili zamrznem kao temeljac za ostala jela. » pročitaj više