Tjestenina puttanesca (s inćunima, maslinama i kaparima)

Postoji mnogo zabavnih priča vezanih uz umak puttanesca (puttana, tal. prostitutka), a najpopularnija je ta da su ga prostitutke spremale upravo uz pastu, najčešće uz lingine (vrstu tjestenine koja je malo šira od špageta, ali malo tanja od fettuccina) i stavljale ga na prozore, da bi mirisima privukao brojne šetače i klijente... » pročitaj više

Kako napraviti male pingvine od maslina i mozzarelle?

 Nakon što sam na jednoj društvenoj mreži objavila slikice kako moja Tara (najmlađa kćer) pravi male slatke pingvine, zvalo me nekoliko prijatelja i pitalo kako to točno ide. Pa evo cijeli postupak kako je TARA NAPRAVILA SVOJE MALE PINGVINE. Upute joj je dala moja sestra Lana, ekspert za male slatke gastro čarolije. » pročitaj više

Recept: kiflice

ove Lanine (sestrine) brze kiflice su otkriće! Jednostavnije i brže od Varaždinskih klipića, a izvrsne za doručak ili snack. Mogu prazne, mogu pune, mogu slane, mogu slatke, tko voli, nek izvoli! :) » pročitaj više

Buzara od kozica

Obično pravim buzaru sa škampima, velikim i malim, ali iskreno, i od kozica je sjajna! Kozice su puno jeftinije, a najvažnije je da su svježe i naravno, jadranske jer iz drugih mora jednostavno nemaju takav okus. Ako ih kupite direktno s kočarice, onako svježe i još žive, okus mora je potpun, mogu se jesti i sirove, samo s malo maslinova ulja i morske soli... Ovu buzaru sam pravila sa pjenušcem jer je bio pri ruci i upravo otvoren i buzara je bila, kako su rekli moji najmiliji, - mrak! Dakle, bez problema, klasično bijelo vino možete zamijeniti pjenušcem :) » pročitaj više

Pita od tamne čokolade

Za ovim kolačem, svi moji ukućani su ludi! Klinke obožavaju. Lijepo se reže, savršeno ide sa sladoledom ili šlagom, a kad se još prelije s toplim umakom od šumskog voća... - savršeno! » pročitaj više