Najbolje božićne štangice bake Ane

BOŽIĆNE ŠTANGLICE BAKE ANE, Sanja Tišma, Zagreb Moja životna prijateljica Sanja, (doktorica znanosti), za sebe kaže da je poznata kao „ne“ kuharica, ali ima neke svoje fetiše..., a jedan od njih je kolač koji je radila njezina baka Ana, a kojeg u ovom obliku sigurno nigdje nećete naći. Recept potiče, kaže obiteljska legenda, od oca Augusta Šenoe, koji je bio biskupski slastičar, a u Sanjinu je obitelj došao preko njezine bake Ane – Slavonke koja je bila prava maherica u izradi kolača. Nakon bake, nitko ga do sada nije uspio napraviti „kako spada“ (nikome se tako dobro ne stisne glazura kao njoj), no moja Sanja je uporna… i sve bolja iz godine u godinu..., a štangice su – legenda!Vrijeme pripreme: 30 minutaVrijeme pečenja: 30 minutaTemperatura pećnice: 120CČetvrtasti kalup promjera pećnice (obrnuta strana) » pročitaj više

Najbolja crno-bijela čokoladna torta

Ovaj savršen recept za vrlo jednostavnu čokoladnu tortu čije se pola smjese peče, a pola je krema dobila sam prije par godina od moje prijateljice Daniele Vuletić, Deni. Napravila ju je za jedan naš babinjak i od tada je postala naša omiljena torta koju sve često radimo kad nemamo puno vremena za kuhanje ove ili one kreme jer je jednostavna, brzo se napravi i nema neke pretjerane nauke... » pročitaj više