Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Nema maškara bez krafna! Ovaj recept je najbolji!

Vrijeme je maškara i karnevala! Krafne, krafnice, kroštule, fritule, slatki uštipci... Zašto mi je baš ovaj recept najbolji za krafne? Napuhnu se, a iznutra su šuplje. Nisu ni masne, ni predebele. Idealne za punjenje. Samo dok ih radite: ne otvarajte prozor i ne pravite propuh, da budu onako lijepe i dignute! » pročitaj više

Recept za najbolju originalnu sacher tortu

Čuveni Hotel Sacher iz samog srca Beča, krije mnoge tajne i zanimljivosti, posjete slavnih osoba iz cijelog svijeta, njihove navike i najdraža jela... Hotel je izdao svoju kuharicu u nekoliko izdanja i otkrio recept za njihovu famoznu, svjetski poznatu tortu sacher, čiji se originalni recept, bar tako kažu i dan danas čuva u Sacherovu sefu pod ključem. Recept je upravo iz njihove kuharice i provjereno je savršen, samo malo dorađen i prilagođen... Torta je mekana, sočna, još s domaćim pekmezom od marelice... mmmm... prepreprefina... » pročitaj više

Recepti: Gregada od bakalara, bakalar na mornarski

Najdraži način pripreme bakalara mi je definitivno gregada, staro ribarsko jelo koje se nekad radilo samo od luka, češnjaka, krumpira i onoga što se ulovilo, najčešće nekoliko sitnih ribica... Gregada je kako kažu i juha i glavno jelo u jednom! Jednostavno, brzo i finoooo! » pročitaj više