Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Pašta fažol na brujet!

Kažu da pašta fažol na brujet vuče korijene iz Portugala i da su ga krajem 19. stoljeća donijeli naši pomorci na Vis i Lastovo. Višani su ga prisvojili i danas se smatra viškim specijalitetom. Posebnost je u spajanju naizgled nemogućeg: morske ribe i graha. No, to nemoguće je božanstveno. Grah daje gustoću, a riba onaj poseban ukus... Probajte obavezno! » pročitaj više

Napravite najpoznatije rusko jelo: Biftek Stroganoff!

Biftek Stroganoff dobio je ime po ruskoj plemićkoj obitelji trgovačkog porijekla koja je voljela luksuz i obilje na stolovima. Iako su njihovi kuhari ti koji su bili vrhunski, ostali su nepoznati, a obitelj Stroganoff zapamćena i spominjana stoljećima upravo zbog jednog od najpoznatijih ruskih jela – bifteka Stroganoff. » pročitaj više

I za početnike: Tjestenina s tunom!

Kada imate jako malo vremena za pripremu obroka a ne želite ništa komplicirano, napravite uvijek ukusnu tjesteninu s tunom! U kući uvijek imajte nekoliko konzervi tune... Da li tuna na salatu ili tuna s tjesteninom svejedno - super je! » pročitaj više