Napravite pogačice s ružmarinom!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Poga�ice s ružmarinom
Pogačice s ružmarinom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Vrijeme pečenja: 18 - 20 minuta

Temperatura pećnice: 200C

  • ½ kg glatkog brašna
  • 1 suha germa
  • 3 žlice maslinova ulja
  • topla voda
  • prstohvat sitne soli
  • 1 žličica krupne morske soli – za posuti
  • 1 žlica svježeg ružmarina – za posuti

Zagrijte pećnicu na 200C. Od brašna, suhe germe, soli i malo maslinovog ulja izmiješajte tijesto mikserom dodajući toplu vodu. Ostavite da se tijesto digne. Tada od njega oblikujte male pogačice promjera 4 centimetara. Premažite ih maslinovim uljem, pospite krupnom morskom solju i svježim ružmarinom. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na nauljenom kalupu 18 - 20 minuta. Pokrijte ih salvetom kako bi omekšale.

*Servirajte uz neku finu paštetu.

Poga�ice s ružmarinom - priprema
Pogačice s ružmarinom - priprema
Poga�ice s ružmarinom
Pogačice s ružmarinom
Poga�ice s ružmarinom
Pogačice s ružmarinom
Poga�ice s ružmarinom
Pogačice s ružmarinom