Recept dana: rižoto s povrćem

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto s povrćem
Rižoto s povrćem

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta

  • 35 dag riže
  • razno povrće - smrznuti mix povrća ili svježe povrće:
  • 1 luk (narezan na kolutiće)
  • 1 poriluk (narezan na kolutiće)
  • 1 paprika
  • 1 mrkva
  • 1 šalica graška
  • povrtni temeljac
  • maslinovo ulje
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • muškatni oraščić
  • đumbir
  • putar
  • sol
  • papar

Na maslinovom ulju podinstajte povrće narezano na kolutiće i štapiće. Dodajte rižu da zastakli pa pomalo podlijevajte s jušnim temeljcem stalno miješajući.  Dodajte sol, papar i začine. Na kraju umiješajte malo putra.