Recept dana: Piletina na paški način!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Piletina na paski nacin
Piletina na paski nacin

Iako je meso u pitanju, ovaj receptić je lagan i morski ukusan jer je piletina spremljena na način kako to rade na Pagu... Probajte!

Za 4 – 5 osoba

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 40 minuta

  • 1 pile (narezano na komade)
  • ½ l bijelog vina
  • 10 dag suhe slanine od pršuta (sitno narezane) ili pancete
  • ružmarin
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Očistite pile i narežite ga na komade, pa ga prepržite na maslinovom ulju da dobije boju sa svih strana. Zalijte vinom, dodajte sitno narezanu slaninu, ružmarin, posolite i popaprite. Dinstajte na laganoj vatri dok ne omekša. Dobar tek!