Jeste li probali? Tatarski od škampa!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tatarski od Å¡kampa
Tatarski od škampa

Tko god proba tatarski od škampa, iznenadi se... okus je prefin, svjež, uzbudljiv i morski!!  Za svaki tatarski, samo je jedan uvjet – da je namirnica extra svježa!

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  • 50 dag očišćenih repova škampi ili kozica (sitno nasjeckanih)
  • maslinovo ulje
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • limunov sok – za mariniranje

Marinirajte očišćene repove škampa 20-tak minuta u limunovom soku i maslinovom ulju. Zatim ih usitnite nožem, dodajte maslinovo ulje, morsku sol i svježe mljeveni crni papar.