Krem juha od krumpira
Nemate nikakvo meso u kući, a svi bi juhicu? Krumpir je namirnica koju svako kućanstvo uvijek ima u smočnici ili bi bar trebalo da ima, tako da uvijek možete napraviti ovu savršenu krem juhu od krumpira. » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri.
Nemate nikakvo meso u kući, a svi bi juhicu? Krumpir je namirnica koju svako kućanstvo uvijek ima u smočnici ili bi bar trebalo da ima, tako da uvijek možete napraviti ovu savršenu krem juhu od krumpira. » pročitaj više
Napravite ovu prefinu pitu od lisnatog tjesta sa špinatom i sirom (može ricotta, može i svježi kravlji sir). Samo 20 minuta pripreme... » pročitaj više
S junetinom treba znati. Nema ništa ukusnije od mekanih i sočnih šnicli i ništa gore od tvrdih i žilavih! Ovo je jednostavno - idealni receptić za njih! » pročitaj više
Zovemo ga kineski rižoto jer se priprema od kineskog povrća (kod nas ga ima za kupiti kao smrznuto kinesko povrće koje je već narezano na uske trakice... » pročitaj više
Nedavno je u Parizu predstavljen lookbook nove kolekcije Pierre Herme kolača za jesen zimu. Velemajstori iz svjetski poznate slastičarnice pripremili su nam pravu eksploziju boja i okusa, a kad su u pitanju slavni makaroni, Pierre Herme slastičari uvijek su prije svih. Rijetko koji posjetioc grada ljubavi ne posjeti jednu od devet Pierre Hermes slastičarni koje su postale prava turistička atrakcija. Cijena ovih luksuznih poslastica kreće se od 7 do čak 200 eura, a ostavljamo vas da uživate u slikama koje i u ovom slučaju govore tisuću puta više nego riječi. » pročitaj više
Ova salata je za sve one koji vole okus mora, svježine i zdravlja, a ujedno, dovoljno su kreativni i otvoreni da probaju nešto drugačije, nešto što ne jed » pročitaj više
Najpoznatiju istarsku deliciju - fuže s tartufima (pogotovo pravim) su nešto što mogu jesti svaki dan... nešto u čemu se utapam... Okus tartufa » pročitaj više
Ne moram pričati o tome koliko je mrkva zdrava, to znaju i mala djeca kad im mama kaže: jedite mrkvicu, imat ćete lijepe oči! Ova fora naranđasta juhica.. » pročitaj više
Moj omiljeni namaz. Inače obožavam pljesnive i sireve intenzivnog okusa, pogotovo gorgonzolu. U kombinaciji sa orasima je božanstvena. Jedna od prednosti ove paštete je da je gotova za tili čas. » pročitaj više
Granadir ili grenadir marš, kako još zovu krpice sa krumpirom, je staro zagrebačko jelo, brzo se priprema, zasitno je i jeftino, a vrlo, vrlo ukusno. Podsjeća me na moju baku Anđelu koja mi je to često pravila... Navodno je grenadir marš nekada bila vojnička hrana u centralnoj i istočnoj Europi, otuda i ime Grenadier March. To je bilo jedno od prvih jela koje sam naučila praviti... samo s dosta špeka, koje ovom jelu daje posebnu slast. » pročitaj više
Ovo je recept za tradicionalni zagrebački šnicl, ali to je i isti recept za ljubljanski, ali i za praški... Gotovo u svakom gradu zove se upravo po njemu. » pročitaj više
Jeste li jeli sočivo - varivo od puno vrsta grahorica? Probajte ovaj savršeni recept. Ako kuhate u express loncu za samo pola sata imate ukusno i zdravo varivo! » pročitaj više
Vrlo, vrlo jednostavna pašteta od dimljenog lososa (lat. salmo salar). Već sam pisala o tome koliko je losos zdrav u bilo kojem obliku i kombinaciji i da bi ga trebalo jesti s vremena na vrijeme (nutricionisti kažu barem jednom tjedno) jer obiluje omega 3 - masnim kiselinama i sadrži visokovrijedne bjelančevine, vitamine B kompleksa, fosfor i selen, a jedina mana lososa općenito je to što je skup, barem kod nas u Hrvatskoj. Al treba mijenjati navike i jela te isprobavati razne okuse, biti kreativan... Ako nikada niste radili ili probali ovakvu paštetu od lososa, probajte, servirajte uz topli prepečenac ili na krekerima kao kanape, uživat će te, sigurna sam... » pročitaj više
Grah je izuzetno zdrava namirnica, a ova ukusna salata od graha i matovilca s bučinim uljem je stvarno prefina... » pročitaj više
„Tjestenina Alfredo“, u originalu ide s Fettucinima, dobila je ime po ugostitelju koji ih je nazvao po imenu svog restorana „Alfredo“ u Rimu. Brzo, ukusno i zasitno... » pročitaj više
Kažu da se ugljikohidrati ne trebaju isključivati iz jelovnika, samo da ih nije dobro spajati s mesom ili ribom, kao samostalno jelo s povrćem - idealno! » pročitaj više
Dok još ima bundeva na placu, iskoristite priliku i napravite najfiniju pikantnu juhu od bundeve! » pročitaj više
Pečenu patka s medom i narančom servirajte uz mlince ili pire krumpir te umak od vrhnja i veliku zdjelu salate. » pročitaj više
Tko voli okus kestena svidjet će mu se i ovaj neobični rižoto! Dok još ima kestena za kupiti, ne propustite probati ovaj preukusan rižoto! » pročitaj više
Koliko puta tjedno jedete ribu? A plavu ribu? Kad ste zadnji put jeli pržene girice, papaline ili srdele? Znate li koliko je zdrava takva mala plava riba? » pročitaj više