Pašteta od gorgonzole i oraha

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pašteta od gorgonzole i oraha
Pašteta od gorgonzole i oraha

Pašteta od gorgonzole i oraha je moj omiljeni namaz. Inače obožavam pljesnive i sireve intenzivnog okusa, pogotovo gorgonzolu. U kombinaciji s orasima je božanstvena. Jedna od prednosti ove paštete je da je gotova za tili čas.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

  • 6 oraha (sitno nasjeckanih)
  • 1 žlica mlijeka
  • 5 dag začinjene gorgonzole
  • 10 dag slatke gorgonzole
  • Baguette (francuz) ili neki drugi bijeli kruh npr. talijan, lizika 

Izmješajte obje gorgonzole s mlijekom i izradite u glatku kremu. Sitno nasjeckajte orahe, dodajte ih u kremu i izmješajte. Izrežite Baguette na šnite jednake debljine. Nakratko ih tostirajte u pećnici na 180 ° C ili prepecite u tosteru i poslužite uz paštetu.