Najfiniji juneći šnicli u saftu

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Teleći šnicli u saftu
Teleći šnicli u saftu

Juneći šnicli u saftu omiljeno su jelo mojih ukućana. Najbolji su u ekspres loncu, ali mogu se kuhati i u običnom, samo se onda puno dulje kuhaju... Najfiniji su jer su mekani, sočni i jednostavno se tope u ustima... Vrlo jednostavan i lak recept, brza priprema, juneći šnicli koji se ne trebaju tuči - sve idealno! Kad ih jednom probate, praviti ćete ih vrlo često, garantiram!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: u Ekspres loncu 20 minuta, u običnom loncu oko 2 sata

  • 80 dag junećih ili telećih ili purećih šnicli tanko narezanih
  • oštro brašno
  • 1 dl bijelog vina
  • mesni ili lovački temeljac ili voda s kockom
  • začini (ružmarin, lovor)
  • ulje
  • sol
  • papar

Šnicle posolite i s jedne strane pobrašnite (ne trebate ih tuči). Na tavi na ulju prepecite prvo pobrašnjenu stranu pa drugu i odlažite šnicle sa strane. U ekspres lonac na toplo ulje poslažite sve šnicle jedne na druge i zalijte bijelim vinom. Kada malo prokuhaju i vino ispari, dodajte temeljac ili vode toliko da pokrije šnicle pa još malo posolite i popaprite. Poklopite ekspres lonac i kuhajte 20-ak minuta. Ako ne kuhate u ekspres loncu, poklopljene šnicle dinstajte na laganoj vatri dok nisu gotovi. S teletinom i puretinom puno kraće, a s junetinom da bi bili mekani, oko 2 sata. Nemojte ih miješati, samo protresite lonac.

Teleći šnicli u saftu
Teleći šnicli u saftu